Blog Archive

Thursday, February 17, 2011

la familia

Avui+ 16/02/2011
Felip Puig, conseller d'Interior, ha defensat el nomenament d'Oriol Puig, germà del conseller d'Interior, com a director del Servei Meteorològic de Catalunya, en declaracions aquest dimecres a RAC1.
Considera que el seu cas és “molt diferent” de nomenaments similars per part del tripartit i que van ser força criticats per CiU.
En aquest sentit, assegura que “Ernest Maragall o d'Apel·les Carod, van ser nomenats pel seus germans, directament, consellers del govern del tripartit”. Oriol Puig ha estat nomenat “per un altre conseller i no dependrà de mi, ha puntualitzat.

Ja es va dir que seria el govern dels millors, i el seu germà ho és. A més ell no ha tingut res a veure en el nomenament, perquè no és ningú en el seu partit. Que fos el seu secretari general adjunt fins fa un mes és una anècdota.
 

En qualsevol cas, Felip no s'està de res quan es tracta de la seva família:

ABC. 10.11.2009
La memoria de 2008 de su sociedad (FPG Enginyeria, Estrategies, Gestió, Desenvolupament SL) da cuenta de los 93.300 euros de ingresos, mas no detalla por qué trabajos.Puig precisó  que a través de esta sociedad FPG cobra «las retribuciones del partido» y que nunca ha trabajado para ningún ayuntamiento o administración. El pasado abril Puig auspició una controvertida y suicida moción de censura en Salou contra un equipo de gobierno que integraba CiU, con el PSC y los independientes RDS (Renovació Democràtica per Salou). En el ánimo del dirigente convergente, según sus críticos, estaba lograr que se desbloqueara un proyecto de centro comercial que el Consistorio dejó en vía muerta en febrero de este año, por discrepancias con los promotores. Un proyecto que promueve un empresario que en otras promociones ha compartido sociedad con un hermano de Puig, Jordi.

família en el ampli sentit de la paraula:

Nou cicle 29.09.2010
La junta general d’Iberoamericana de Business and Marketing, SA, va acordar, a la fi de l’any passat, dissoldre aquesta companyia i nomenar Jordi Pujol Ferrusola com a liquidador. Aquest febrer, Jordi Puig Godes, el germà petit de Felip Puig, secretari general adjunt de Convergència, plegava com a administrador únic d’aquesta empresa i es designava Jordi Pujol Ferrusola, l’hereu de l’expresident de la Generalitat, per dirigir-ne la liquidació tal com s’havia acordat. Això tan sols seria una anècdota si no fos perquè posa en evidència els vincles, polítics i mercantils, entre membres d’aquestes dues poderoses famílies.
A mitjans dels anys noranta, Jordi Puig treballava per a l’empresa Akendo, més tard anomenada Natural Stone i, posteriorment, reconvertida en Iniciatives, Marketing i Inversions, SA, una societat en la qual Jordi Pujol Ferrusola apareix com a apoderat, i la seva esposa –Mercè Gironès– com a administradora única, i en la qual també va tenir poders, fins al 2006, Jordi Puig Godes. Per cert, la seu social d’aquesta última empresa està radicada en un edifici d’oficines del carrer de Ganduxer, a Barcelona, on té despatx Jordi Pujol Ferrusola, i on s’han domiciliat altres empreses relacionades amb Jordi Puig Godes, com la dissolta Iberoamericana de Business and Marketing.
Però, malgrat la liquidació d’Iberoamericana de Business, el petit dels Puig segueix llançat: encara forma part d’una vintena d’empreses i, en els últims 12 mesos, ha entrat com a administrador únic de tres societats relacionades amb el totxo, malgrat la crisi que passa aquest sector: Torrent i Coto SL, Indi Project i Pibernat 2010.

En qualsevol cas, tranquils, que no se li coneixen més germans,

facebook de Felip:


"Caminante, no hay camino, se hace camino al andar"







Felip diu:

la historia trágica de esta gran nación que es España!
...debemos recuperar el valor social de la empresa
...debemos volver a prestigiar la capacidad de riesgo, de inversión, de ganar dinero,
...me siento muy satisfecho de haber estado durane ocho años en lo que era la división de la política social
 (Suposo que es refereix a ADIGSA, de la qual fou president durant 8 anys). Però clar, sempre hi ha envejosos:

Sirius 16.11.2010:
L'exconseller de la Generalitat de Catalunya Felip Puig va ingressar comissions de diversos milions de pessetes en el seu compte personal procedents de tres constructores adjudicatàries d'obra pública de l'empresa Adigsa, en l'etapa en què va ser el seu conseller delegat (1988-1992). Ricardo Murga, exempleat d'Adigsa entre els anys 1988 i 1995 i excoordinador de seguretat de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) en aquesta etapa, assegura que ell mateix era qui ingressava els xecs en un compte personal de Felip Puig.

La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va presentar una querella l'any 2005 per presumpta malversació de fons públics contra dos exdirectius de CiU i sis persones més que podrien haver cobrat comissions il·legals per adjudicar obres públiques. Concretament, s'investigava el possible cobrament de comissions per part d'alguns exalts càrrecs de CiU, gràcies a adjudicacions d'actuacions fetes des de l'empresa pública Adigsa.



No comments:

Followers