Blog Archive

Monday, June 6, 2011

el nostre patrimoni

http://www.rtve.es/noticias/20110601/dama-del-armino-leonardo-da-vinci-cautiva-su-primera-visita-espana/436176.shtml


No és estrany l'interès que desperta una de les obres mestres de Leonardo. S'exposa al Palau Reial, com no a Madrid. El Palau forma part del conegut com a Patrimoni Nacional.

http://www.patrimonionacional.es/



Traducció: "Organisme públic que custodia els béns de titularitat de l'Estat afectats a l'ús i servei del Rei i els membres de la família reial" (Froilan també).

Però si són titularitat de l'Estat és per la generositat del Rey De España: 


Traducció: "Una de les obligacions que es va imposar la Corona en el marc de l'Estat constitucional de la Monarquia Parlamentària, va ser estar al servei del seu poble. En aquesta línia Patrimoni Nacional administra i gestiona els béns que la Corona va cedir a l'Estat, conservant el seu dret d'ús"

És a dir, el Rei ha cedit la propietat de tots els béns que la seva família ha obtingut amb esforç al llarg dels segles, a canvi que l'Estat ho gestioni, mentre Ell i els seus es reserven el dret d'ús.
  
Evidentment, el manteniment d'aquest patrimoni no és gratuït:


  
Cada any es gasten 670 milions d'EUROS en el Patrimoni Històric i Nacional (no es detallen els costos per separat, el populatxo no ho entendria).

Els catalans no podem gaudir del patrimoni, perquè tots els palaus reals ens queden lluny del nostre país. Paguem els impostos i no ens deixen escollir. Però si ens deixessin triar (tu trias) , estaríem orgullosos de poder mantenir el patrimoni nacional, i permetre que el Rei i els seus puguin gaudir, incloent-hi unes ben merescudes vacances al Palau de l'Almudaina a Mallorca. 


Gràcies Majestat! 

No comments:

Followers